tag:blogger.com,1999:blog-1115322875495871295.post5639650377128152264..comments2024-01-24T06:20:36.206-08:00Comments on słodko-słony: Czekoladowiec z jagodami i orzechami / Chocolate, blueberry and walnut cakesłodko-słonahttp://www.blogger.com/profile/03816621341804120245noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-1115322875495871295.post-16233123124098260092013-03-06T01:16:11.884-08:002013-03-06T01:16:11.884-08:00Ja piekłam w 180 st przez 40 min. bez termoobiegu ...Ja piekłam w 180 st przez 40 min. bez termoobiegu na grzaniu z góry i z dołu. I ciasto było na środkowej półce, włożone do już nagrzanego piekarnika. Nie wyszedł mi zakalec, a ciasto było wilgotne, co zapewne jest zasługą jagód. Poza tym to ciasto jest dość wysokie, więc 20 min. moim zdaniem to zdecydowanie za krótko. A jak masz obawy to polecam wbijać co jakiś czas wykałaczkę w środek ciasta, żeby sprawdzić czy część czekoladowa jest już upieczona. Kiedy wykałaczka będzie sucha ciasto powinno być upieczone. Powodzenia :)słodko-słonahttps://www.blogger.com/profile/03816621341804120245noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1115322875495871295.post-2254586552391362822013-03-05T13:05:48.267-08:002013-03-05T13:05:48.267-08:00ale niektóre przepisy w necie podają, żeby piec 20...ale niektóre przepisy w necie podają, żeby piec 20 minut w 180 stopniach - co robić?! nie chcę zakalca, spalić też nie chcę :-\Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1115322875495871295.post-23983741354658498102012-02-15T11:05:20.280-08:002012-02-15T11:05:20.280-08:00Takie ciężkie czekoladowe ciasta są najlepsze;)Takie ciężkie czekoladowe ciasta są najlepsze;)Angelika Szostakhttps://www.blogger.com/profile/08381363669582739053noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1115322875495871295.post-65357007826079096222012-02-15T10:55:30.380-08:002012-02-15T10:55:30.380-08:00bardzo się pysznie prezentuje.
ach, mniam! ale moc...bardzo się pysznie prezentuje.<br />ach, mniam! ale mocno czekoladowy.Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1115322875495871295.post-15493289113745864672012-02-15T07:40:05.435-08:002012-02-15T07:40:05.435-08:00te jagody.. najpyszniejszy dodatek!te jagody.. najpyszniejszy dodatek!asiejahttps://www.blogger.com/profile/10050718531838242903noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1115322875495871295.post-34226129389486615222012-02-15T06:58:17.499-08:002012-02-15T06:58:17.499-08:00ostatnio mam dużą ochotę na takie ciasta :-)ostatnio mam dużą ochotę na takie ciasta :-)Dominikahttps://www.blogger.com/profile/03497954690100240211noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1115322875495871295.post-62270583796911427702012-02-15T06:25:50.832-08:002012-02-15T06:25:50.832-08:00Apetycznie się prezentuje! Nie ma to jak porządny ...Apetycznie się prezentuje! Nie ma to jak porządny kawałek porządnie czekoladowego ciasta:DTynahttps://www.blogger.com/profile/16866833654729770565noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1115322875495871295.post-58287618023652026752012-02-15T06:12:17.526-08:002012-02-15T06:12:17.526-08:00wygląda bardzo apetycznie. ciężka faktura czekolad...wygląda bardzo apetycznie. ciężka faktura czekolady złamana chrupkością orzechów i dodatkiem jagód.. ojj, przepis dodaję do ulubionych :)kocie-smakihttp://kocie-smaki.plnoreply@blogger.com