poniedziałek, 5 marca 2012

Razowiec z bananem i miodem / Rye bread with banana and honey


Lubię słodkie śniadania. Szczególnie zimą. To jest szybkie, dodaje energii i wprawia w dobry humor. Przynajmniej mnie. Nie wierzyłam, że kanapka z owocami może być taka dobra, dopóki sama nie spróbowałam. Teraz nietypowe połączenia smakowe są  dla mnie czymś interesującym, pociągającym, zachęcającym do spróbowania. W najgorszym wypadku nie będzie mi po prostu smakowało. W najlepszym – odkryję kolejną ulubioną potrawę. Dlatego warto zaryzykować i spróbować.


Składniki:
·         2 kromki razowego chleba
·         1 banan
·         1-2 łyżki miodu gryczanego

Banana pokroić w plasterki i ułożyć na chlebie. Polać miodem. Podawać z kubkiem zimnego mleka.

Smacznego!

1 komentarz: