poniedziałek, 26 września 2011

Kus kus z pomidorem i fetą / Kus kus with feat cheese and tomato



Uwielbiam jeść śniadanie w ogrodzie. Albo na tarasie. Patrzeć na zielone łąki, wysokie drzewa, krowę przeżuwającą leniwie trawę i jej nieodłączną przyjaciółkę kobyłę. Taki spokojny leniwy poranek, kiedy mogę do woli napawać się słoneczkiem.

Kus kus z pomidorem i fetą to śniadanie, które kojarzy mi się właśnie z takim porankiem. Początkowa wersja tego dania była uboższa, jednak z czasem dokładałam kolejne składniki aż powstała wersja, jak dla mnie, idealna.

Składniki:
·         1/4 szkl. kaszy kus-kus
·         pomidor
·         30g sera feta
·         6 czarnych oliwek
·         bazylia
·         imbir suszony
·         pieprz
·         kilka listków świeżej bazylii

Kus kus doprawić imbirem i pieprzem i zalać ¼ szklanki wrzątku. Pomidora i fetę pokroić na małe kawałki. Oliwki pokroić w plasterki. Kiedy Kus kus będzie gotowy wymieszać wszystko razem i posypać poszatkowaną bazylią.

Smacznego!




1 komentarz: