czwartek, 29 września 2011

Sałatka z arbuza i fety / Watermelon salad with feta cheese


Odleciały bociany. Zebrały się, wzbiły  w powietrze głośno trzepocąc skrzydłami, uformowały duży klucz, przeleciały przed moim oknem i skierowały się na południe. Jesień przyszła. Pachnąca deszczem, który dziś nie spadnie. Przyszła we mgle spowijającej pola i łąki. W ciągu nocy. I o poranku, kiedy słabe promienie słońca próbują się przez nią przebić. Łapię ostatnie smaki lata. Ostatnie poziomki. Ostatnie kawałki arbuza. Siedzę na tarasie. Owinięta kocem, z nogami na fotelu, oglądam zachód słońca. Jest piękny.

Składniki:
·         kawałek arbuza
·         30g sera feta
·         kilka listków mięty

Arbuza pokroić na małe kawałki, usunąć pestki, posypać kawałeczkami fety i listkami mięty.

Smacznego! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz