Uwielbiam jeść śniadanie w ogrodzie. Albo na tarasie. Patrzeć na zielone łąki, wysokie drzewa, krowę przeżuwającą leniwie trawę i jej nieodłączną przyjaciółkę kobyłę. Taki spokojny leniwy poranek, kiedy mogę do woli napawać się słoneczkiem.
Kus kus z pomidorem i fetą to śniadanie, które kojarzy mi się właśnie z takim porankiem. Początkowa wersja tego dania była uboższa, jednak z czasem dokładałam kolejne składniki aż powstała wersja, jak dla mnie, idealna.
Składniki:
· 1/4 szkl. kaszy kus-kus
· pomidor
· 30g sera feta
· 6 czarnych oliwek
· bazylia
· imbir suszony
· pieprz
· kilka listków świeżej bazylii
Kus kus doprawić imbirem i pieprzem i zalać ¼ szklanki wrzątku. Pomidora i fetę pokroić na małe kawałki. Oliwki pokroić w plasterki. Kiedy Kus kus będzie gotowy wymieszać wszystko razem i posypać poszatkowaną bazylią.
Smacznego!
kus kus kusi kusi
OdpowiedzUsuń:-)
DK