Dalej poszukuję przepisu na idealne czekoladowe muffinki. Te są lekkie, ciemnobrązowe, wilgotne i bardzo smaczne. Wyrosły jednak płaskie, więc moje poszukiwania nie dobiegły jeszcze końca. Te muffinki idealnie nadają się do dalszego dekorowania kremem.
Składniki na 24 muffinki:
· 2 szkl. cukru
· 1 i ¾ szkl. mąki
· ¾ szkl. kakao
· 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
· 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
· 1 łyżeczka soli
· 2 jajka
· 1 szkl. mleka
· ½ szkl. oleju roślinnego
· 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
· 1 szkl. gorącej wody
Wymieszać wszystkie suche składniki, następnie dodać mokre składniki i wszystko zmiksować. Masa będzie bardzo płynna, ale nie należy się tym przejmować. Napełnić papilotki i piec w temp. 180°C przez 20-25 min.
Smacznego!
Przepis: Glorious Treats
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz